Sarek

Sarek mer än ödemark

Sverige är att stort land. Det är drygt 200 mil långt. Det är inte det största landet i Europa men definitivt ett av de längsta. Vi närmar oss 10 miljoner invånare med stormsteg. Befolkningen är inte jämt fördelat utan de flesta bor under Sundsvall, dvs runt 8 miljoner och runt en miljon lever på den resterande halvan.

Detta innebär givetvis att det finns en hel del orörd natur som få människor besökt. Att ge sig upp i Sareks nationalpark ger besökare en möjlighet att beträda orörd mark och lära sig mer om Sverige, och världen. Sareks nationalpark visar oss också att gränser inte finns annat i människors medvetande.

Den enda nackdelen för en resande från söder är avståndet. Nere i Södra Sverige är många vana med att köra en timme och man hamnar i en ny stad men häruppe i Norrland behöver man köra i timmar ibland för att komma till en by.

Det är givetvis så att internet mer än andra ställen i Sverige har fört människor närmare varandra i norr än i söder. Då talar vi inte om sajter som promotar spel typ: Thunderstruck2.se eller sajter som fokuserar på bingo som bingo-bonusar.nu utan att kunna få kontakt med människor och förstås följa med vad som händer annorstädes på ett annat sätt.


Beställ nyhetsbrev
Namn:
Din e-post: